Štafetový beh vďaky Vinné - Kalinov sa začne 16. septembra

13.09.2005 Medzilaborce

Košice 13. septembra (TASR) - Na skutočných hrdinov nezabúdame - je mottom 34. ročníka Štafetového behu vďaky, mieru a svornosti na trase Vinné - Kalinov, kt...
Košice 13. septembra (TASR) - Na skutočných hrdinov nezabúdame - je mottom 34. ročníka Štafetového behu vďaky, mieru a svornosti na trase Vinné - Kalinov, ktorý na 15. až 18. septembra zorganizoval prešovský Inštitút vzdelávania, umenia a športu (ITAS).

Po jednodňovom sústredení v Kalinove beh odštartujú 16. septembra v zemplínskej povstaleckej obci Vinné. Kmeňová skupina bežcov, ku ktorým sa môžu pripojiť miestni obyvatelia, pobeží cez Humenné, Sninu a Medzilaborce do Kalinova, oslobodený 21. septembra 1944 ako prvá obec na území Slovenka. Cieľom podujatia, ako uviedol dnes na tlačovej konferencii v Košiciach riaditeľ ITAS-u Milan Sidor, je uctiť si pamiatku tých, čo sa na východe Slovenska zapojili medzi prvými do otvoreného protifašistického boja.
Počas spoločensko-športovej akcie sa budú konať mierové mítingy a stretnutia s osobnosťami, ktoré napriek ponukám zo zahraničia či iných kútov republiky ostali verní rozvoju svojich obcí, miest a regiónov. \"Vítaní sú na podujatí chlapci, dievčatá, žiaci a študenti z rodín priamych účastníkov a sympatizantov zápasu s fašizmom, rasizmom a xenofóbiou a stúpenci občianskej svornosti a mierovej spolupráce národov, \" pozýva na štafetový beh Sidor.
 

Vyberte región